top of page

za 13 mei

|

Naeckte Brouwers

Festival des Saisons // 2023

Het bierfestival ter ere van de saisons is terug! Saison is een bierstijl die zijn oorsprong vindt op het platteland van Wallonië en Noord-Frankrijk. Het seizoensbier werd in de boerderij gebrouwen tijdens de wintermaanden en gedronken door de dorstige landarbeiders tijdens de zaai- en oogstperiode.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Festival des Saisons // 2023
Festival des Saisons // 2023

Tijd en locatie

13 mei 2023, 14:00 – 20:00

Naeckte Brouwers, Amsterdamseweg 22, 1182 HD Amstelveen, Nederland

Over het evenement

Het bierfestival ter ere van de saisons is terug! Saison is een prachtige bierstijl die zijn oorsprong vindt op het platteland van Wallonië en Noord-Frankrijk. Het seizoensbier werd in de boerderij gebrouwen tijdens de wintermaanden en gedronken door de dorstige landarbeiders tijdens de zaai- en oogstmaanden na een lange dag van noeste arbeid.

De kenmerken van het plattelandsbier zijn de kruidige, citrusachtige geur, zachtbittere soms zoete, soms zurige smaak, zoetige of juist kelderachtige aroma’s maar altijd een verfrissende droge afdronk. Saison kent overeenkomsten met andere bierstijlen vandaar dat ook wild ales en zelfs grape ales te drinken zijn op het festival.

Het festival in ANNA begint om 14.00 uur. De entree is gratis. De bieren worden geschonken in proefglazen van 15 centiliter en zijn verkrijgbaar voor één munt. Onder begeleiding van heerlijke muziek kunt u ook nog genieten van de lokale en ambachtelijke hapjes en meedoen aan workshops.

Deel dit evenement

bottom of page