top of page

zo 01 okt

|

ANNA

Singer-Songwriter Sunday

ANNA organiseert weer Singer-Songwriter Sunday! Zondag 1 oktober, vanaf 15:00 uur. Gratis entree, maar geef gul! Hieronder lees je waarom

Singer-Songwriter Sunday
Singer-Songwriter Sunday

Tijd en locatie

01 okt 2023, 15:00 – 18:00

ANNA, Amsterdamseweg 22, 1182 HD Amstelveen, Nederland

Over het evenement

Hoi, dit is onze lieve vriendin Saskia.

Na jaren van gezondheidsklachten waarbij uitputting en steeds meer pijn op de voorgrond traden, kreeg Saskia dertien jaar geleden de diagnose ME: Myalgische Encefalomyelitis (vaak genoemd in combinatie met CVS: het chronisch vermoeidheidssyndroom). De meeste tijd brengt zij daarom door in bed of op de bank.

Met deze crowdfunding vragen wij jullie hulp om Saskia een kans te geven op volledig (!) herstel. Mocht je na het lezen van deze tekst overwegen om een donatie te doen, let er dan op dat de optionele fooi voor het platform aanpasbaar is.

Ernstig invaliderende ziekte

ME geldt als multisysteemziekte, wat betekent dat de ziekte een groot aantal hersen- en lichaamsfuncties aantast. Daaronder vallen bijvoorbeeld het immuunsysteem, het hart en de bloedcirculatie, en de hormoonproductie. Later kwam daar voor Saskia de diagnose Tick Borne Disease bij; een bacteriële infectie veroorzaakt door een tekenbeet met o.a. reactieve artritis tot gevolg.

Symptomen en prognose

Symptomen zoals het niet kunnen inspannen, oorsuizen, ontstekingen, spierpijnen, brainfog, niet kunnen lopen en niet uitgerust zijn na slapen, zijn elke dag van grote invloed op Saskia's leven. Boodschappen halen kan zij hierdoor al jaren niet meer. Het dagelijkse ochtendritueel van opstaan, eten maken, douchen en aankleden kost haar zoveel energie dat het onmogelijk is om deze stappen achtereenvolgens uit te voeren. Elke dag heeft Saskia hulp nodig bij taken die voor gezonde mensen heel normaal zijn.

Wanneer je de diagnose ME hebt, is de prognose onvoorspelbaar. Saskia heeft periodes gekend waarin niets anders lukte dan in bed liggen en kijken naar de vogels voor het raam. Saskia's grootste passie - muziek maken - lukt uitsluitend op goede dagen en dan alleen als andere mensen alle zorg (zoals koken en afwassen) uit handen nemen. Omdat Saskia naast haar zelfstandigheid ook een deel van haar inkomen verloor door de ziekte, is het voor haar heel moeilijk om aan een passend huis te komen. Daarom verblijft zij momenteel in een caravan op een camping.

Hoop

In Nederland is Saskia regulier 'uitbehandeld', echter geven zij en haar vrienden en familie niet op! De afgelopen jaren heeft Saskia haar hoop gevestigd op het complementaire circuit. Deze kostbare therapieën betaalt zij met financiële hulp van dierbaren. Dit zorgt ervoor dat haar situatie enigszins stabiel blijft, maar heeft ondanks de vele inspanningen nog niet geleid tot het beoogde herstel.

Wij gunnen Saskia het leven dat zij zou hebben wanneer deze ziekte haar niet zou belemmeren om ‘mee te doen’ met alles wat voor ons vanzelfsprekend is. Ook horen wij haar heel graag zingen! Van beroep is Saskia muziektherapeut en de meeste werkervaring heeft zij in de psychiatrie. Daarnaast gaf zij als vrijwilliger muziekworkshops bij VU ziekenhuis Kinderstad, organiseerde benefietconcerten, jamsessies en trad zij regelmatig op als singer/songwriter. Op haar website ‘Saskia Vertelt’ deelt Saskia ervaringsverhalen over muziek en de weg naar herstel.

Wij kennen Saskia als een positieve, betrokken en liefdevolle vrouw die nog zoveel meer in haar mars heeft wanneer zij zich vrij zou kunnen bewegen en ontplooien.

Nu het goede nieuws… dit is mogelijk!

Levensveranderende therapie

In Australië is een therapie ontwikkeld die Saskia de kans geeft om volledig (!) te herstellen van deze invaliderende ziekte. Deze behandeling heet NeuroPhysics. Een aantal Nederlandse lotgenoten zijn Saskia al voorgegaan en allemaal ervaren zij herstel na het volgen van deze therapie. Het totale traject zal intensief zijn en zo'n twee jaar in beslag nemen. Voor de eerste periode zal Saskia moeten afreizen naar Australië.

Voor de therapie, haar verblijf, mantelzorg en reis is geld nodig. Het is voor Saskia onmogelijk om dit bedrag bij elkaar te sparen. Daarom zijn wij: Lindsey, Nikky, Lisa en Niske, deze crowdfunding gestart en vragen hierbij om jullie hulp.

Help Saskia om haar gezondheid terug te winnen

Saskia verlangt ernaar om weer zelfredzaam te zijn; vanuit een eigen woning op de fiets boodschappen te doen, spontaan met vrienden af te spreken, samen te dineren, met gemak huishoudelijke taken te verrichten, een wandeling te kunnen maken, met kinderen te werken en haar beroep uit te oefenen.

Door mee te doen met deze crowdfunding vergroot je voor Saskia de kans om een gewoon leven te kunnen leiden. Zo kan zij ook weer voor veel mensen iets moois betekenen met haar prachtige muzikale talent.

Doneer!

Klik hier om de verandering in gang te zetten die Saskia NU heel hard nodig heeft. Mede namens Saskia, enorm bedankt voor de kans die je haar geeft op een normaal bestaan. Met jouw donatie maak je het verschil.

Lindsey, Nikky, Saskia (derde op de foto), Lisa en Niske

Deel dit evenement

bottom of page